FAQ
border
border
Kan vloerverwarming onder laminaat?
Vloerverwarming kan onder laminaat, mits de juiste ondervloer gebruikt wordt en de voorwaarden van de fabrikant gevolgd worden. Zie ook Tips & Tricks
Wat is van der Goes Outlet?
Van der Goes Outlet is een internetbedrijf dat zich richt op het verkopen van lamelparket en laminaat aan de doe-het-zelver. Op de site zijn alleen kwaliteitsproducten van de bekende merken te koop.
Wie is van der Goes Outlet?
Van der Goes Outlet is een onderdeel van Van der Goes Wonen & Slapen. Dit bedrijf bestaat bijna 75 jaar en is gespecialiseerd in complete woningstoffering en bedden.
Kan ik de vloeren in het echt zien?
Ja, dat kan in de showroom van Van der Goes Wonen & Slapen aan de Dorpsstraat 64 te Nootdorp.
Kan ik mijn bestelling ook afhalen?
Ja, dat kan op afspraak.
Kunnen er producten retour?
Ja, dat kan, u betaalt echter een vergoeding voor de transportkosten en administratiekosten.
Wat is de beste legrichting?
U kunt het beste de delen haaks op de belangrijkste raampartij leggen en de looprichting aanhouden. U kunt met ook een ruimtelijk effect bereiken door de platen in de breedte te leggen als u de kamer breder wilt laten lijken of in de lengte als u de kamer langer wilt laten lijken. Tip: denk ook eens aan diagonaal leggen.
Kan laminaat of lamelparket in een appartement gelegd worden?
Ja, dat kan mits de juiste geluidsdempende ondervloer gebruikt wordt. De grens ligt op dit moment bij een geluidsreductie van 10db. In ons assortiment vindt u de juiste door TNO geteste ondervloeren.
Kan laminaat of lamelparket in de keuken?
Laminaat kan zeker ook in de keuken. Lamelparket kan ook, maar is gevoeliger voor slijtage en gebruikssporen.
Kan laminaat of lamelparket in de badkamer?
Wij hebben één soort laminaat in de kollektie (Quick step Lagune) die hier geschikt voor is. Lamelparket is niet mogelijk.
Is lamelparket of laminaat bestand tegen krassen?
Lamelparket is minder goed bestand tegen krassen, maar is in het algemeen wel bij te werken door opnieuw te oliën en schuren en lakken. Laminaat is minder gevoelig voor krassen door zijn slijtvaste toplaag. Maar er kunnen wel leefsporen ontstaan en bij onzorgvuldig gebruik zelfs krassen. Tip: houd bij nieuwbouwwoningen zand buiten de deur.
Hoe moet ik de vloer schoonmaken of onderhouden?
Volg het schoonmaak advies van de fabrikant, eventueel bij ons opvraagbaar.
Kunt u ook iemand regelen die de vloer komt leggen?
Nee, voor deze service kunt u terecht in onze winkel: Van der Goes Wonen & Slapen.
Trekt lamelparket of laminaat krom?
Lamelparket of laminaat werkt, het kan uitzetten en krimpen. Laat de vloer acclimatiseren voor u gaat leggen. U legt de pakken in de gesloten verpakking neer in de ruimte waar het komt te liggen voor ongeveer 48 uur. Zorg voor een verwerkingstemperatuur op kamertemperatuur. Houd ook de luchtvochtigheid in de gaten, dit moet circa 50 en 60% zijn.
Wat is laminaat?
Laminaat is gemaakt van onder hoge druk samengeperste houtvezels, ook wel HDF(High Density Fiberboard) genoemd. De toplaag van laminaat bestaat uit een uiterst slijtvaste kunststof. Het uiterlijk van laminaat wordt bepaald door de fotolaag. De printmethode maakt het mogelijk dat er verschillende dessins zijn. Laminaat is een zeer slijtvast en onderhoudsvriendelijk product .
Wat is lamelparket?
Lamelparket bestaat uit planken die zijn opgebouwd uit minimaal 2 en meestal 3 lagen. De toplaag bestaat uit `massief` hout (meestal eiken) variërend in de dikte van 3 tot 6mm. De tussenlaag bestaat meestal uit vurenhouten stroken die haaks op de toplaag zijn gelijmd. De onderlaag is een zogenaamde contralaag, deze laag is gelijmd in de lengterichting van de toplaag. Deze 3 lagen worden onder grote druk samengeperst tot één geheel.
Kunnen er scheuren of kieren ontstaan in mijn lamelparket?
In lamelparket kunnen wel eens scheuren, kieren en vlekken ontstaan. Dit is doorgaans niet te wijten aan productiefouten, maar ontstaan meestal door een te hoge of een te lage luchtvochtigheid, vocht of een onjuiste onderhoudsmethode. Tip koop een hygrometer.
Is het moeilijk om het zelf te leggen?
Nee, de meeste vloeren zijn tegenwoordig voorzien van een goede klikverbinding. Een beetje handigheid is geen overbodige luxe.
Wanneer wordt mijn bestelling verzonden?
Nadat de betaling is ontvangen.
© 2010 Van der Goes Outlet | Telefoon 015 - 310 82 42 | info@vandergoesoutlet.nl